Notitie voor: Cornelis Willemsz Schimmel

Op 11 Nov 1735 verkoopt Gerrit Schouten, kalkbrander en Evertje Jans, egtelieden; Cornelis Willemsen Schimmel en Willemtje Schouten, Peter Geurtse Hilhorst als in huwelijk hebbende Luijtje Schouten, Peter Geurtsen Hilhorst met en beneffens deselve, mitsgaders Arien van Smorenburg als aangestelde voogd over Hendrik en Trijntje Schouten, welke Gerrit, Willempje, Luijtje, Hendrik en Trijntje Schouten kinderen en enige erfgenamen sijn van Jannitje Hendriks in haar leven huijsvrouw van Gijsbert Schouten, aan Elbert en Johannes Jansen van Ginkel, onmundige kinderen van Jan Elbertse van Ginkel en Hendrikje Wouters. Voogd Rutger Elbertse van Ginkel, drie mergen weij- of bouwland met alle bepotingen en beplantingen.
Belending aan de eene sijde Johannes van Lunen en Antonij van Veerssen. Belending aan de andere sijde de IJsselsesteeg en voor de Soesderweg. Op 21 Jun 1779 wordt de boedelscheiding beschreven van Schimmel, Cornelis Willemse, overleden (datum is niet vermeld) "voor enige tijd", Soest, echtgenoot Geijsbertse, Willemijntje.
Overleden (2) (datum is niet vermeld) "voor enige tijd", Soest. (betreft onroerend goed - gezamenlijke boedel); 5 kinderen erfgenamen: Jannetje -, Lammert -, Wilhelmus -, Antje - en Geysbert Cornelissen Schimmel.